14
Apr

OSV- Company visit Intralox: Hygiene in food processing.
OSV-bedrijfsbezoek Intralox: Hygiëne in het productieproces.

FoodinBusiness.com | April 14, 2015.

 

On Thursday March 12, a large group of OSV members visited Intralox in Amsterdam. Intralox produces modular plastic conveyor belts…..[read the full article in Dutch or check the photo archive].

 

Op donderdag 12 maart jl. waren we met een grote groep OSV-ers op bezoek bij Intralox in Amsterdam. Intralox is producent van modulaire kunststof transportbanden.


In zijn presentatie vertelt Jeroen Neuhof, General Manager Europe, kort wat over de historie: “Intralox is een familieonderneming met als roots de productie van transportbanden voor garnalenpellers. Sinds de start, in 1971, groeide de onderneming uit tot een internationaal concern met 1.500 man personeel en 190 patenten op zijn naam betreffende de industriële transporttechnologie.”  Wereldwijd levert Intralox hetzelfde product onder dezelfde condities in ontelbare varianten; een bedrijf om respect voor te hebben. Ondanks de enorme groei heerst er nog steeds de sfeer van een gemoedelijk familiebedrijf. En dat bedrijf loopt als een goed geoliede machine. Ogenschijnlijk moeiteloos.

 

We krijgen een kijkje achter de schermen en kunnen met eigen ogen het verloop van een order zien. De order komt binnen op de afdeling customer service waar 24/7 zeventien talen worden gesproken, dus de klant heeft altijd contact in zijn eigen taal. Spuiten en gieten van de onderdelen gebeurt in New Orleans. Vervolgens worden de onderdelen gedistribueerd naar acht locaties over de hele wereld en daar handmatig in elkaar gezet. “Met 2.000 onderdelen is dit proces niet te automatiseren,” aldus Jeroen. Met de wetenschap dat er maximaal 7 werkdagen doorlooptijd worden gehanteerd, vanaf het eerste contact met de klant tot de aflevering, lijkt dit een onmogelijke taak. Maar het aantal missers is verwaarloosbaar.

 

Terug op het honk staat Karin Blacow voor de klas met een inspirerend verhaal over hygiëne in het productieproces. Karin is werkzaam bij Commercial Food Sanitation (CFS), onderdeel van Intralox sinds 2012. CFS ondersteunt klanten van Intralox op het gebied van hygiëne in de vorm van opleidingen en advies. Een waardevolle aanvulling die het plaatje compleet maakt.

 

Wij danken Intralox namens alle aanwezigen voor de hartelijke ontvangst en de fantastische organisatie.

 

Kijk voor meer foto’s in het foto-archief